piątek, 7 września 2012

Tagliatelle z własnym przecierem pomodoro


Obiecałam, że wrzucę dzieło z moim przecierem i oto jedno z nich:
Tagliatelle!Proste pasty są najlepsze!Kurczę, i znów mi leci ślinka...




Składniki:
250g makaronu tagliatelle
parę suszonych pomidorów
3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
parę oliwek zielonych
parę listków świeżej bazylii
sól pieprz
szczypta cukru
chili świeża papryczka mały kawałek
no i oczywiście przecier z pomidorów ok. 400g


Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem all dente. W tym czasie na oleju z pomidorów suszonych szklimy czosnek, dodajemy papryczkę chili, pokrojone suszone pomidory,przecier i szczyptę cukru-chwilę odparować.Na koniec wrzucamy pokrojone oliwki, bazylię.Do sosu wrzucamy makaron odcedzony, lecz nie płukany w zimnej wodzie, mieszamy i pieprzymy.Gotowe!

Szybko i smacznie.


To moje :kurczące się cudeńka.

2 komentarze:

  1. Proste, szybkie i smaczne danie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A co!po ciężkiej pracy-przecieranie przecieru:)proste danie w cenie!
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń