Tym razem wzięłam udział w warsztatach kulinarnych pasta & pizza!Było oczywiście pysznie, a do tego moja grupa "Mastersmerfów" w trochę okrojonym składzie sprawiła, że było równie sympatycznie i czasami zabawnie!Dziękuje kochani za wspaniałą zabawę i smaki!O samym szkoleniu mogę napisać tyle, że były to klasyczne pasty(proste i szybkie),gnocchi, risotto, cannelloni, pizza.Najbardziej podobał mi się własnoręcznie wykonany makaron z mąki semoliny, a najbardziej smakowało mi....hmmm....wszystko!Włoska kuchnia to przede wszystkim sztuka improwizacji i połączenia makronu z....tym co lubimy.Oczywiście klasyka włoskich past jest podstawą a reszta to po prostu własne smaki i dowolność łączenia produktów, których nie może być za wiele!
Wrzucam zatem parę zdjęć, a przepisy pojawią się sukcesywnie, po wykonaniu ich w warunkach domowych.
Spaghetti z bekonem,czarnymi oliwkami, pomidorami pellati, czuszką |
Tagliatelle pomodoro fresco |
O rany, chciałabym się załapać a takie szkolenie :) Uwielbiam makarony
OdpowiedzUsuńPolecam!Warto- niby nic trudnego ale pracy było co nie miara!pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń