piątek, 16 listopada 2012

Przegląd tygodnia!

Nareszcie znalazłam czas, aby napisać tu coś niecoś....Łapie mnie ostatnio jakaś melancholijna nuta, to chyba za sprawą aury jaka za oknem.Kwadrans po 16, a już ciemno-noc za dnia rzec by można.A do tego mgła...No cóż wygląda na to, że Polacy wyjeżdżają do Anglii za pracą i pogodę też zabrali ze sobą, a nam w prezencie Anglicy oddali swoją!Żeby tego było mało zepsułam już drugi aparat...Więc mamy mały przestój w dobrym i czytelnym zapisywaniu moich specjałów. Mimo wszystko wrzucę coś z archiwum i może parę zdjęć gorszej jakości.Może moi "podglądacze" wybaczą mi tą niedogodność.A co do aparatu...to muszę czym prędzej pisać list do Mikołaja,mam nadzieję, że uwzględni moje :"bardzo proszę o..."i pod choinką znajdę miłą "niespodziankę".
W międzyczasie zastanawiam się nad ciastem, jakie przygotować na weekend. Chodzi za mną tzw. Izaura, czyli połączenie murzynka i sernika (takie mam skojarzenia).I takim sposobem mam kolejną propozycję na bloga....o ile się uda.A tymczasem przedstawię Wam parę fotek z warsztatów kulinarnych pt."Nowe trendy i techniki w kuchni polskiej".Było super!Miałam okazję poeksperymentować z ciekłym azotem i innymi specyfikami zmieniającymi jedzonko w coś niezwykłego. Na przykład stworzyliśmy kawior z soku z marchewki, ze szpinaku ravioli(masa szpinakowa+Algine zanurzana w wapiennej kąpieli) i piasek cytrynowy!        
Super sprawa i doświadczenie...Podziękowania dla mojego towarzysza szkolenia Carmelo :)CCC!

Mój pierwszy życiu zjedzony tatar....TATAR Z SARNY



Marynowana polędwiczka z musem z zielonego groszku



Niezbyt foremne szpinakowe ravioli 
(jak na pierwszy raz całkiem całkiem)


Filet z suma
(wybaczcie te kreski na zdjęciach-efekt zepsutego aparatu)



Szybki makowiec z sosem wiśniowym!


Oczywiście wszystkie przepisy pojawią się na blogu (prawie wszystkie), gdy tylko potrawy wykonam  w warunkach domowych.



pozdrawiam serdecznie!







6 komentarzy:

  1. Kurczę, nie jadłam wielu tych potraw... A wyglądają całkiem apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Whiness, Tobie również śle pozdrowionka i wielkie dzięki za odwiedziny!

      Usuń
  2. Świetny blog!
    Wiele przydatnej wiedzy i bogatej treści
    Zapraszam do mnie, jeśli spodobała Ci się treść przedstawiona na moim Blogu dodaj mnie do followersów.
    Odwdzięczę się tym samym
    Banners Broker

    OdpowiedzUsuń
  3. Daniel, dziękuje Ci serdecznie za miły komentarz, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Aguś, smaczne i kolorowe.. Tak trzymać :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuje Kochana!Dużo jeszcze pracy przede mną, ale sprawia mi to DUUŻO radości!

    OdpowiedzUsuń