sobota, 22 czerwca 2013

Soczysty dorsz z ziołowo cytynowym aromatem!

Ciepło , ciepło....upalnie za oknem, zatem na stół wyjechał król polskich mórz DORSZ. Delikatnie doprawiona i przykryta kołderką cytrynowo-ziołową, podana z młodymi ziemniaczkami, koperkiem i sałatą masłową z równie lekkim dresingiem miodowym!



Składniki:
2 filety z dorsza lub innej ryby
sól i pieprz
dowolna mieszanka ziół świeżych (oregano, rozmaryn, pietruszka, koperek, bazylia, mięta)
odrobina (szczypta) ziół prowansalskich
1 cytryna (sparzona gorącą wodą)

Rybę oczywiście dokładnie płuczemy odsączamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Na folię aluminiową rozkładamy rybę, plastry cytryny ,zioła świeże składamy w sakiewkę i pieczemy w piekarniki max.20 minut w 180-200 stopniach.

Podajemy z ulubioną surówką ze świeżych warzyw, mixem sałat.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz